Vinter- og sommerhjul

vinterogsommerhjulBør jeg have et sæt vinterhjul og et sæt sommerhjul?
Hvis du kører med dine sommerdæk om vinteren - så må du indstille dig på, at der er dage/uger, hvor du må lade bilen stå og tage tog eller bus. Kan du affinde dig med det - så er det en mulighed. Du skal blot en gang opleve at du ikke kan bremse og glider ind i noget - så kommer du af med en selvrisiko til forsikringsselskabet på cirka samme beløb, som et sæt vinterhjul havde kostet.

Bruger du bilen dagligt og er afhængig af den, så skal du bruge både vinterhjul og sommerhjul. Fordelen ved at bruge vinterhjul er at du sparer de bredere og dyrere sommerhjul og slipper for, hvis du har aluminiumsfælge, at de bliver ødelagt af salt om vinteren. I virkeligheden drejer det sig blot om at tage udgiften til vinterhjulene med det samme - når du køber din nye eller brugte bil - så er de også medfinansieret.

Hvad siger loven ?

Generelt siger loven at der skal være 1,6 mm slidbane på et lovligt dæk - men tommelfingerreglen fortæller at når der er 3 mm tilbage på dækket - så bør de skiftes.

Husk låsebolten
En bøn fra værkstederne i forbindelse med hjulskift er, at du husker at medbringe låsebolt (hvis du har låsebolte på). En låsebolt er en speciel bolt, som gør at tyve ikke blot kan skrue fælgene af din bil. Derfor kan værkstedet heller ikke skifte dine hjul uden låsebolten. Så husk den venligst.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net