Karosseriskader

Fil19_Karrosseri_ok.jpgKonstruktionen på nye biler bliver mere og mere avanceret og benytter sig af den seneste teknik. Derfor er det vigtigt, at en pladesmed på et DBR-værksted også er med fremme. Det kræver, at pladesmeden løbende videreuddannes i den seneste teknik og har det korrekte udstyr.

Adgang til bilfabrikkernes data
DBR-værkstederne bruger forsikringsselskabernes opgørelsessystem (Autograf), hvor alle data og billeder på et karrosseri er at finde. Det er bilfabrikkerne der leverer data og billeder til Autograf. Det er på denne måde, at forsikringsselskaberne sikrer sig at karrosseriskader og også almindelige skader på forsikringstagernes biler bliver udført korrekt og med angivelse af prisen på skaden.

Punktsvejsning - for den teknisk interesserede
F.eks. på en Volvo XC 90 er der brugt mere hss boron stål end normalt. HSS boron-stål er det hårdeste stål, der bru­ges på en bil, og det kræver, at man er omhyggelig med at punktsvejse med det korrekte parameter.
På markedet findes der flere leverandører af dette udstyr. En af disse er Car-O-Liner som har programmer til deres punkt­svejser, som hjælper med at checke isolationen mellem pladerne. Via datablade, får du information om stålets hårdhed rundt om på bilen. I dag kan en pladesmed få brug for tryk på op til 520 kg og 13.000 amp. Er trykket f.eks. ikke indstillet korrekt - kommer der en visuel advarsel frem.
Svejser du på normal vis med CO2 eller med for lavt tryk, overholder du ikke for­skrifterne fra bilfabrikkerne og dermed det sik­kerhedsmæssige aspekt.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net