Uddybende forklaring

Selv om der bliver længere og længere i mellem servicerne på nye biler og de bliver mere og mere tekniske - så er der stadig tandremme, der skal skiftes med et vist interval. De findes både på benzin- såvel som dieselmotorer. Af bilens servicehæfte fremgår det, hvornår det skal ske. Typisk er det ved bestemte kilometerintervaller eller tidsintervaller. Imidlertid sker det - at bilfabrikkerne forkorter tiderne eller kilometerne mellem skiftene. Det er ikke altid dette meddeles ejeren af bilen og derfor er det vigtigt som kunde at være opmærksom på dette. Ud over selve remmen - som skal skiftes - bør remstrammer eller medløberhjulene også skiftes. Da motoren skal skilles ad, er det en større reparation men foretages den ikke - kan motoren havarere og så er der pludselig tale om en langt højere pris eller i værste fald en ny motor.

Er du i tvivl om skifteintervallerne på din bil - er du altid velkommen til at spørge på et DBR-værksted.

Hvad gør værkstedet i praksis
For at sikre en korrekt udførelse af f.eks. tandremsskift, uddanner vi løbende vore mekanikere. Vi råder over de nyeste edbprogrammer, som sørger for, at vi har de korrekte serviceskemaer og data på, hvornår tandremsskift skal ske på de forskellige bilmodeller. Vi råder også over tekniske informationer og tegninger - så tandremmen kommer til at sidde helt præcist.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net