Miljøet på værkstedet

miljoe_paa_vaerkstedet.jpgNår du som kunde afleverer din bil til service - så lægger du ikke mærke til om miljøet er i orden - det forventer du, at det er. Men hvad er et godt miljø? og hvad skal der tages højde for?

Når en bil serviceres bliver der f.eks. aftappet olie og oliefilteret skal skiftes. Det kræver miljøbehandling. Der er forskellige væsker som ved visse typer af service skal skiftes f.eks. kølervæske og bremsevæske. Væskerne skal også miljøbehandles. Skal du have et nyt batteri på - så kræver det også bortskaffelse på en miljømæssig forsvarlig måde.

Et autoværksted skal have rumventilation og udsugning til f.eks. udstødningsgasserne fra bilerne inde på værkstedet. Medarbejderne skal på forskellige miljøkurser dels lovbefalede men også tilbudte kurser. På værkstederne skal der laves arbejdspladsbrugsanvisninger og arbejdspladsvurderinger. Det er vigtigt at få belyst om der er opgaver der kan udføres anderledes f.eks. så tunge løft undgås.

Det koster faktisk en del penge, ressourcer og benarbejde for autoværkstederne at sørge for, at miljøet er opprioriteret og i orden. Nu ved du i hvert fald, at det kræver noget energi at have et godt miljø.

Der er således mange gode grunde til at kigge efter DBR mærket. Uanset om man har en ny bil eller en ældre bil, kan man trygt henvende sig på et DBR værksted, som sørger for sortering med henblik på størst muligt genbrug eller en forsvarlig miljømæssig bortskaffelse.

Dansk Bilbrancheråd er bilbranchens talerør

Med knap 2.000 autoværksteder, bilforhandlere, tekniske skoler og andre professionelle virksomheder og institutioner med tilknytning til bilbranchen som medlemmer, er Dansk Bilbrancheråd med god afstand den største danske interesseorganisation i bilbranchen. Dansk Bilbrancheråds mål er at give alle vores medlemmer en professionel og personlig rådgivning, samtidig med, at vi arbejder på at forbedre branchens rammevilkår ved at gøre politikere og andre beslutningstagere opmærksom på vores mærkesager.I forbindelse med klager eller tvist, henvises til ankenævnet for biler - www.bilklage.dk

Udviklet af seek4cars.net